Placinta cu varza/ branza/ dovleac

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1kg faina
  • apa
  • 1 lingurita de sare
  • ulei
  • umplutura: varza murata, branza sau dovleac

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele pana se formeaza aluatul. Acesta se imparte in cateva bucati mai mici care se intind cu facaletul un pic (in forma rotunda cu grosimea de 1cm). Se ung cu ulei deasupra si se lasa sa se odihneasca cam 10-15 min. Apoi se iau si se intind pe masa cat se poate de mult (se trage de marginile aluatului pana devine f f subtire, aproape transparent, si ocupa toata masa). Se presara umplutura dorita din loc in loc, si se ruleaza. Aceste rulouri se pun la cuptor pana se rumenesc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise