Placinta de casa cu pui si ciuperci

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru foietaj aveti nevoie de:
  • - 1 ou ecologic
  • - 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • - 1 lingura otet de vin
  • - 1 varf de lingurita de sare
  • - 500 g faina
  • - 150 g unt moale
  • Pentru compozitie am folosit:
  • - 1 piept de pui dezosat
  • - ciuperci pleurotus
  • - 4 linguri mari de smantana
  • - ulei de masline
  • - ghimbir ras
  • - coaja rasa de la o jumatate lamaie
  • - cimbru proaspat
  • - sare de mare, piper

Mod de preparare

Intr-un pahar de 300ml bateti un ou. Adaugati o lingura de ulei, o lingura de otet si un varf de sare. Peste aceasta adaugati apa pana se umple paharul.

Turnati compozitia paharului intr-un bol mai mare si amestecati cu faina pana obtineti un aluat moale si elastic. Nu este greu, trebuie doar sa aveti rabdare sa framantati pana obtineti consistenta dorita.

Lasati sa se odihneasca 15 minute, dupa care framantati din nou. Obtineti o foaie de 2 mm grosime pe care o ungeti cu o parte din unt, iar apoi o rulati si o introduceti in frigider pentru 15 minute. Dupa aceea intindeti iar aluatul si repetati procedeul cu untul si lasati iarasi la frigider pentru 45 minute invelit intr-o foaie de copt pentru a nu se usca.

Intre timp va puteti ocupa de umplutura. Taiati puiul cubulete si caliti-l in putin ulei de masline si unt cam 10 minute. Adaugati ciupercile feliate si condimentati cu sare de mare, piper si cimbru. La final, dupa ce apa lasata de ciuperci se va evapora, adaugati putin ghimbir ras, joasa de la o jumatate de lamanie rasa si smantana. Mai lasati 5 minute pe foc. Gustati si daca este nevoie mai condimentati.

Impartiti aluatul in 2 bucati si rulati 2 foi de aproximativ 2 mm grosime. Cu o foie tapetati o tava termorezistenta, adaugati peste umplutura de pui si ciuperci, iar la final acoperiti cu cea de-a doua foaie de aluat. Lipiti cu varful degetelor aluatul de peretii tavii si introduceti in cuptor (200 grade) pentru aproximativ 45 de minute, pana ce aluatul se rumeneste.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise