placinta de dovleac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg dovleac de placinta
  • 1/2 kg zahar
  • 1 pachet foi de placinta
  • 200ml ulei sau unt topit
  • scortisoara dupa preferinta

Mod de preparare

dovleacul se rade pe razatoarea mare , se adauga zaharul si scortisoara. se ia o foaie de placinta se unge cu ulei sau unt se pune peste ia alta foaie

se ia 2 linguri de dovleac se pune pe foaia unsa si se fac rulouri

dupa ce tava este unsa cu ulei se aseaza rulourile in ia

inainte de a le pune in cuptor se ung rulourile cu ulei sau unt

se cac pana( dupa preferinta deobicei )pana isi schimba culoarea in maroniu deschis

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise