Placinta rulata cu branzeturi si cabanos

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 gr faina
  • 170 ml apa minerala
  • 4 gr drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 3 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 150 gr branza de oi
  • 220 gr branza de vaci
  • 50 gr cascaval
  • 3 bucati de cabanos
  • 1 ou
  • 1/2 legatura marar verde
  • 1 lingura parmezan ras
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Aluatul:

Cernem faina intr-un bol, punem drojdia, sarea, le amestecm cu o lingura.

Apa minerala (calduta) o punem treptat, framantam, pana obtinem un aluat elastic, omogen si usor lipicios.

La final incorporam uleiul si mai framantam 2 minute.

Acoperim cu un prosop curat, lasam la dospit, intr-un loc ferit de curent cam 40 de minute.

Umplutura:

Intr-un bol punem branza de vaci si cea de oi, faramitate cu mana.

Adaugam cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mari, oul, sare si piper.

La final punem mararul verde, tocat marunt.

Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul care a dospit.

Intindem o foaie dreptunghiulara, potrivit de groasa.

Punem umplutura de branza, o intindem usor cu o lingura, marginile le lasam mai goale.

Asezam bucatile de cabanos, apoi rulam strans placinta. Strangem bine capetele.

Punem hartie de copt intr-o tava, asezam placinta.

Presaram parmezanul ras deasupra.

Introducem placinta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste deasupra.

Cand este gata, o scoatem si cat este fierbinte o acoperim cu un prosop gros.

Taiati si serviti. Sa aveti pofta!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise