Placinta sarbeasca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cana apa calduta
  • 10-12 oua
  • 100 ml ulei
  • 1 kg branza telemea mai uscata
  • 1 cana lapte dulce
  • 100 gr stafide
  • 200-300gr zahar tos
  • 1 kg faina(depinde de marimea canii cu apa folosita)
  • zahar vanilat
  • esenta rom

Mod de preparare

Se framanta un aluat din apa calduta, ulei si faina si apoi se imparte in 5.Se intind foi din fiecare gramajoare de aluat, in total 5 foi.Foile trebuiesc sa fie cat mai subtiri cu putinta.Se unge tava cu putin ulei si se intinde prima foaie in tava.Prima foaie trebuie sa fie un pic mai mare decat celelalte foi, si se lasa sa atarne peste marginile tavii.Foile nu trebuiesc intinse perfect in tava, ci se fac valuri -valuri.Se adauga branza rasa peste foaie, stafide si cateva linguri zahar.Separat se bat ouale cu laptele dulce si esentele.Se adauga din compozitia de oua batute peste foaia cu branza si zahar.Apoi se repeta operatiunile-foaie, branza, zahar, stafide, oua- pana la ultima foaie.Peste ultima foaie se ridica si marginile primei foi, care au fost lasate peste tava.De asemenea , peste ultima foaie nu se adauga zahar, decat branza rasa si compozitia cu oua si lapte dulce.

Se da tava la cuptor, primele 10 minute vor fi la foc iute, apoi la foc incet pana se coace.-cca 50 min( depinde de marimea tavii si de cuptor)

Oricum, placinta va arata fantastic si va avea un gust nemaipomenit.Cui ii place mai dulce poate pune mai mult zahar, iar cui nu-i place , poate scadea cantitatea de zahar.

Placinta aceasta este facuta de sarbii din judetul nostru, fiind o reteta traditionala a lor.

De asemenea pote fi umpluta si cu carne tocata sau cu umplutura de nuci.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise