Faina se trece prin sita, adica se cerne pt. aerare. Se amesteca cu drojdia care a fost pusa cu zaharul, ceva faina si niscai lapte pt maia (la dospit), sarea, daca branza nu e prea sarata, ouale si lapte cat cuprinde; se face un aluat nici prea tare ca de taitei, nici prea moale ca de cozonac.
Dupa framantare, nu cinestiece vreme, nu ca la cozonac(sa-ti fie lehamite a te mai apuca de asa ceva), se pune la odihna, “că somnul te face mare”.
In timp ce-si face dumnealui somnul, fara a considera ca-l trezim, ne ocupam de umplutura: se amesteca branza de burduf cu oul si pesmetul, pana se omogenizeaza.
Cand credem ca dumnealui s-a facut mare, cca ½ h, il facem bucati cat un ou de gaina, dar mai sanatoasa, (poate vor iesi 13-14 bucati).
Se intinde fiecare “ou”, cat marimea unei farfurioare de ceai, o sa ne dam sama dupa prima, pe jumatate punem amestecul de branza, cca o lingura, dupa care o impaturam, lasand o margine de grosimea a ½ din grosimea degetului, margine care se indoie invers pe deasupra pt. inchidere, prin apasare cu degetul.
Se pun cate 2 sau cate una, functie de marimea tigaii sau a cratitei, la prajit pe o parte si pe alta, in ulei, ca la gogosi; cu grija se intorc ca sa nu se sparga.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise