Placinte mocanesti

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 6-8 oua
  • 750 g faina
  • o cana de lapte
  • un cubulet de drojdie
  • ulei
  • sare
  • Umplutura:
  • branza de burduf
  • smantana

Mod de preparare

Aluatul:

Se amesteca ouale cu faina si cu laptele putin caldut in care s-a dizolvat in prealabil cubuletul de drojdie. Se adauga putin ulei si sare. Se framanta bine si se lasa la dospit.

Umplutura:

Branza de burduf se amasteca cu smantana pentru a capata o textura cremoasa.

Dupa ce s-a umflat aluatul se taie in bucati potrivite si se intind cu un facalet in rondele. Pe jumatate de rondea se aseaza branza, iar apoi se acopera cu cealalta jumatate. Se indoaie la margini astfel incat umplutura sa fie bine prinsa in aluat dupa care se prejesc in ulei. Se pot umple deasemenea cu mar ras sau carne(ceea ce nu recomand, avand in vedere ca sunt vegetariana). Pentru consumatorii inraiti de carne voi da totusi cateva indicatii. Se caleste o ceapa cu carnea tocata, se adauga sare si piper si se lasa sa se raceasca. Este o reteta senzationala cu specific mocanesc! Nu sunt necesare atat de multe oua. Se pot pune si mai putine, dar cu cat mai multe oua cu atat mai fraged aluatul! Mult succes in bucatarie!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise