Plăcinte rapide cu urdă şi mărar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 800 g făină
  • 2 prafuri de copt
  • 4 ouă mici
  • 250 ml de iaurt
  • puţină apă călduţă
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • 1 zahăr vanilat
  • Umplutura:
  • 500 g urdă
  • 3 ouă
  • mărar
  • zahăr sau sare

Mod de preparare

Se cerne făina cu praful de copt. Se bat ouăle cu sare, se adaugă uleiul, iaurtul, zahărul vanilat şi se amestecă în făină. Dacă e necesar, se pune puţină apă călduţă, încât să iasă un aluat vârtos. Se lasă 10 minute să se odihnească.

În aceste timp, se zdrobeşte urda, se pune zahăr după gust, 2-3 ouă şi mărar tocat. Cine doreşte, le poate face cu urdă sărată.

Se ia cu mâna aluat şi se întinde pe planşeta înfăinată în foaie subţire, apoi se pune umplutura şi se adună aluatul ca o floare la mijloc. Se întinde iar cu sucitorul.

Se coc în tigaia cu ulei, mai mult sau mai puţin, cum vă place.

Se pot face şi gogoşi din acest aluat!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise