PLACINTE

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • aluat:
  • 500 gr faina alba
  • 1 cub de drojdie
  • 2 galbenusuri
  • 300 ml apa calduta - aproximativ
  • 1 iaurt (150 ml)
  • 3 linguri cu ulei
  • 4 linguri cu zahar
  • 1 praf de sare
  • mirodenii( coaja de portocala )
  • umplutura:
  • 400 gr telemea de oi/ vaca
  • 2 oua
  • zahar ( dupa gust' cat va place de dulce)
  • 100 gr stafide
  • rom
  • vanilie

Mod de preparare

Se cerne faina in care se face o adincitura in care se pun cele 2 galbenusuri, iaurtul, uleiul sarea si mirodeniile. Se face maiaua din zaharul care se amesteca cu drojdia si apa. Se toarna in faina si se framimta pana se face un aluat numai bun de intins pe plansa de lucru. Se lasa sa creasca cca 30-40 minute la un loc ferit de curent.

Cat creste aluatul se pregateste umplutura: se amesteca branza cu zaharul , mirodeniile, ouale si daca dupa ce se topeste zaharul vi se pare ca ar fi cam moale puteti sa puneti 1-2 linguri cu malai (acesta v-a lega compozitia).

Cand a crescut se rupe bucati de coca si se intind pe plansa de lucru tapetata bine cu faina, in forma rotunda. Se intinde pe fiecare coca branza si pt impachetare se aduc lateralele foii catre mijloc asa incat sa va ramina rotunda placinta. Se incinge bine ulei intr-un ceaun si se prajesc placintele la foc mic ca sa se patrunda bine. Se pudreaza fierbinti cu zahar pudra. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise