PLACINTELE CU BRANZA TELEMEA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt. aluat :
  • - 2 oua
  • - 2 cesti apa calda
  • - 1/2 pahar ulei (pahar pt vin)
  • - 2 linguri zahar
  • - sare
  • - faina cat cuprinde
  • Pt. umplutura:
  • - 500 g.branza telemea de vaca
  • - 3-4 oua
  • - 1 lingura zahar
  • - un pliculet de zahar vanilat

Mod de preparare

Pt aluat:

-se amesteca toate ingredientele in ordinea listei pana se formeaza o coca potrivita ca si consistenta

-se intinde coca,se unge un pic cu ulei si se ruleaza

-se portioneaza ruloul obtinut in 22-23 bucati,care pe rand se intind in foi mici,se umplu cu o lingurita de umplutura si se prajesc in ulei incins

-se servesc calde ,dar sunt bune si reci

Pt. umplutura:

- se rade branza pe razatoarea mica,se amesteca cu zahar si oua

pofta buna !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise