Placintele cu dovleac

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati): 500 g miez de dovleac,
  • sare,
  • 50 g bacon,
  • 1 ceapa,
  • 2 oua,
  • 60 g faina,
  • 1 legatura patrunjel verde,
  • 1 ardei iute rosu,
  • 50 g cascaval,
  • piper proaspat macinat,
  • 4 linguri ulei pentru prajit.

Mod de preparare

Se da miezul de dovleac pe razatoarea mare, se presara cu sare si se lasa sa stea asa circa 30 de minute.

Se taie cubulete baconul si ceapa, se pun pe foc intr-o tigaie (fara grasime) si se lasa putin sa se rumeneasca. Se adauga dovleacul ras, stors bine intr-un servet de bucatarie, se prajeste, si el, cateva minute la foc mare, dupa care se lasa sa se raceasca.

Cand s-a racit, se incorporeaza ouale, faina, frunzulitele de patrunjel, ardeiul iute tocat marunt si cascavalul ras si se amesteca bine.

Se sareaza, se pipereaza si se fac din compozitia astfel preparata 12 placintele (cate o lingura plina pentru fiecare), care se prajesc circa 5 minute, la foc potrivit, in uleiul incins. Placintelele se servesc fierbinti, eventual cu salata verde.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise