Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci

Se desface carnea de porc cu un cutit pentru a-i mari suprafata de lucru.

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 felii pulpă de porc,
  • 4 felii afumătură de casă,
  • 5 cartofi,
  • O mână de mazăre (eu am avut congelată),
  • Câteva ciuperci champignon proaspete,
  • 4 ouă,
  • o linguriţă amestec mirodenii: cimbru, cimbrişor, oregano, boia dulce, rozmarin,
  • ulei,
  • 3 pahare apă,
  • 1 pahar bere

Mod de preparare

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru. Într-o tavă cu un strat subţire de ulei se aşază feliile de carne printre feliile de afumătură.

Apoi se aşază cartofii şi ciupercile spălate şi tăiate, mazărea congelată, se presară mirodenii şi sare, după gust, apoi se adaugă apa şi berea.

Se dă la cuptor cam 1 h şi 30 de minute la foc iute, să se rumenească.

Se scoate tava, se adaugă ouăle printre legume şi se mai dă la cuptor cam 10 minute.

Timp de pregătire: 10 min

Timp de coacere: aprox 1h 40 min

Porţii: 4

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/10/platou-cu-afumatura-cartofi-oua-mazare.html

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise