Platou din fructe de mare si peste

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g. file de peste (Lup de mare/ Biban de mare)
  • amestec din fructe de mare (Midii, Creveti curatati si scoici verzi)
  • sos de rosii
  • rosii cherry
  • chilli
  • masline kalamata
  • busuioc
  • coriandru
  • lime

Mod de preparare

File-ul de peste se prajeste cate 2 minute pe fiecare parte si se scoate pe o farfurie.

Crevetii se curata iar lamaia verde se taie in sferturi.

Apoi amestecul de fructe de mare se caleste in unt impreuna cu maslinele, rosiile cherry si condimentele. Se stinge cu vin alb, sec.

Se adauga file-ul de peste si sos de rosii.

Reteta face parte din a 2-a editie a programului de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii”, program derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications, in perioada februarie – decembrie 2015. in luna februarie promovam bucataria italiana iar restaurantul partener al proiectului este Bellini Tineretului.

Reteta italiana ”Platou din fructe de mare cu biban” a fost oferita si preparata de Bellini Tineretului si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific italian din Bulevardul Gheorghe Sincai, nr. 2-4, Sector 4, Bucuresti.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise