Porridge cu zmeura

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 g zmeura sau mure
  • 1 lingura zahar
  • sare
  • 50 gr gris
  • Garnitura: 2 linguri iaurt degresat

Mod de preparare

Se iau fructele, pastrandu-se cateva pentru ornat, si se piureaza impreuna cu 500 ml apa, cu ajutorul unui mixer. Se strecoara pireul printr-o sita fina. Se adauga zaharu si un praf de sare si se pune pe foc potrivit. Se aduce piureul la fierbere, moment in care se adauga pe rand grisul fara ca amestecul sa fiarba exagerat. Se reduce flacara pe cat posibil si se mai lasa amestecul sa fiarba molcom 20 de minute, amestecand continuu pana se ingroasa.

Se toarna porridge-ul in castroane si se lasa sa se raceasca. Se serveste ornat si optional, cu iaurt.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise