Prăjitură cu nucă de cocos

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g. nucă de cocos, 185 ml. lapte condensat, 25 g. fistic, 25 g. arahide (putem folosi şi nuci sau alune), 1 linguriţă esenţă de vanilie.
  • Dacă nu găsim lapte condensat, îl putem obţine în casă din: 1 l. lapte, 600 g. zahăr.

Mod de preparare

Se fierbe timp de 2 ore laptele cu zahărul amestecând mereu ca să nu se lipească. În final va avea o consistenţă cremoasă ,caramelizată.

Se amestecă 200 g. nucă de cocos cu 185 ml. lapte condensat, cu sâmburii tocaţi şi esenţa de vanilie. Compoziţia se pune într-o tigaie şi se prăjeşte până nuca de cocos ajunge aurie. Din compoziţia obţinută se formează mici cocoloaşe pe care le modelăm cu mâna şi le dăm prin restul de nucă de cocos rămas.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise