Prajitura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cub de unt
  • 100 g mamaliga
  • 200 g faina simpla
  • 100 g pesmet
  • 100 g zahar tos
  • 500 ml lapte
  • 3 oua mari
  • 100 g miere necristalizata
  • 50 ml ulei de masline
  • 100 g smochine uscate
  • 100 g stafide
  • 500 g mere
  • ½ lingurita scortisoara macinata
  • coaja de 2 portocale si de la 2 lamai
  • o lingurita sare

Mod de preparare

Încingeti cuptorul la 180°C si ungeti cu unt o forma de prajitura putin adânca, cu

diametrul de 28 cm si fundul detasabil. Intr-un castron mare, amestecati mamaliga,

faina, pesmetul si zaharul. Intr-un alt castron, amestecati laptele, ouale, mierea si

uleiul de masline. Adaugati acest amestec la ingredientele uscate, având grija sa

omogenizati totul. Adaugati smochinele, merele, scortisoara, coaja de portocala si

lamâie si sarea, apoi amestecati din nou.

Turnati prajitura in forma si coaceti-o timp de 50 de minute. Mai verificati-o din

când in când, poate fi nevoie s-o acoperiti cu folie de aluminiu daciase rumeneste

prea tare pe margini. Înainte de servire, preseirati deasupra zahar tos. Aveti grijei s-a

mâncati calda - e delicioasa cu frisca si un pahar de vin santo!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise