Prajitura

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 2 pahare faina
  • 3 pahare zahar
  • 1 pahar apa
  • 7 linguri ulei (poti folosi si 1 lingura de margarina Rama)
  • 3 linguri cacao
  • un praf sare
  • praf de copt.

Mod de preparare

Se fierb: 3 pahare zahar, 1 pahar apa, 3 linguri cacao, un praf de sare si 7 linguri ulei (daca pui margarina intai pui margarina si dupa ce s-a topit pui restul compozitiei). Dupa ce da in clocot se ia de pe foc se opreste o cana de compozitie si restul se da la racit. Dupa ce s-a racit se incorporeaza cu 4 galbenusuri si 2 pahare faina si se adauga praful de copt. Separat se bat albusurile spuma apoi incorporezi cu restul compozitiei. Se unge o tava cu un pic de ulei si un pic de faina si bagi compozitia la cuptor. Cand e gata o taie cum vrei si adaugi cana de compozitie oprita peste prajitura (eu pun si nuca de cocos pe deasupra). Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise