Prajitura Alba

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300 g. faina
  • 100 g. unt su margarina
  • 1 ou intreg
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 1 lingura plina de amoniac stins cu lamaie sau lapte caldut
  • 4-5 linguri lapte
  • Crema:
  • 200 g. unt
  • 200 g. zahar pudra
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Aluat:

Toate se framanta bine si se impart in trei parti(eu impart in patru) din care se fac foi care se coc pe dosul tavii

Crema:

Se pune jumatate din cantitatea de lapte la fiert, iar in cealalta jumatate se dizolva cele 3 linguri da faina, cand incepe laptele sa fiarba se pune si laptele amestecat cu faina, si se fierbe pana se ingroasa. Se pune un praf de vanilie si se amesteca din cand in cand pana se raceste sa nu faca cocoloase. Separat se freaca spuma, untul cu zaharul si cand s-a racit crema fiarta se amesteca cu crema de unt. Se rade o lamaie si se pune si sucul de la ea.

Se pune crema intre foi cu grija sa nu se rupa foile, sunt foarte fragede. Se taie a doua zi.

Pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise