Prajitura Albina

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • foi: 150gr zahar pudra
  • 1ou
  • 400gr faina
  • 2-3linguri miere
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 7 linguri lapte
  • 2 linguri unt/margarina
  • zeama lamaie.crema: 250gr unt
  • vanilie
  • 250gr lapte
  • 3 linguri gris
  • 1 borcan gem acrisor (caise)
  • decor zahar pudra sau glazura ciocolata.

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu oul, mierea, untura si laptele, compozitia respectiva se pune pe abur pana se infierbanta si apoi se pune bicarbonatul stins si se amesteca pana se ingroase. Se ia de pe foc si se lasa la racit si apoi se adauga faina si se framanta aluat potrivit de moale, dupa care se imparte in 3-4 foi. Crema - se fierbe laptele cu zaharul, vanilia si cand clocoteste se pune grisul amestecand continuu cca 10 minute, dupa care se raceste putin si se adauga untul putin cate putin si se poate adauga suc lamaie pentru a fi mai acrisor. Se aseaza prima foaie, apoi se pune jumatate din gris, asezi a doua foaie si ungi cu gemul acrisor si pui si cealalta jumatate de gris si asezi si ultima foaie si deasupra pui zahar farin sau glazura de ciocolata. Se lasa la rece 2-3 ore si se portioneaza. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise