Prajitura Boema

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • blat:8 oua,8 linguri zahar,7 linguri faina,1 lingura cacao,1/2 lingurita praf de copt.
  • crema si decor:700 ml lapte,2 plicuri budinca de caramel,10 linguri zahar,250g unt sau margarina,500ml frisca lichida,1 plic intaritor frisca,2 plicuri capucino.

Mod de preparare

Separi albusurile de galbenusuri.Bati spuma albusurile apoiadaugi treptat zaharul si bati in continuare pina se intareste bezeaua. incorporezi pe rind in bezea,amestecind de jos in sus,galbenusurile,praful de copt,faina si cacaua,cernute in prealabil inpreuna. torni compozitia intr-o tava cu dim.de aptoximativ 25*35 cm unsa cu margarina si tapetata cu faina. coci blatul timp de 30-35 minute la foc potrivit, in cuptorul prencalzit.inte timp preperi budinca din praf,lapte si 6 linguri de zahar,urmind instructiunile de pe ambalaj.freci spuma untul moale si adaugi lingura cu lingura budinca racita,omogenizind crema.caramelizezi zaharul ramas,il stingi cu 100ml apa si torni siropul fierbinte peste blatul racit. astepti sa se raceasca blatul insiropat si il ungi cu crema,apoi dai prajitura la frigidert.bati frisca cu intaritorul.tai prajitura in bucati pe care folosind un cornet le decorezi cu frisca.presari praf de capucino pe fiecare prajitura.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise