Prajitura caramel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua,
  • 250g zahar,
  • 250g faina,
  • 5 linguri ulei,
  • 5 linguri apa,
  • 1 plic praf de copt.
  • Pentru crema:
  • 250g zahar,
  • 200g unt,
  • 200ml apa,
  • 2 oua,
  • 3 linguri de faina.
  • Pentru glazura:
  • 4 linguri apa,
  • 4 linguri zahar,
  • 4 linguri cacao,
  • 1 lingura mare unt sau margarina.

Mod de preparare

Pentru prepararea blatului:

Albusurile se bat spuma. Se fierbe zaharul cu apa pana se formeaza un caramel. Il lasi sa se racoreasca putin si il torni treptat in albus amestecand incontinuu.

Adaugi peste albusuri treptat si uleiul, galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt.

Torni compozitia in tava si o coci. Cand e rece, tai blatul pe orizontala si il umpli cu crema.

Pentru prepararea cremei:

Zaharul il caramelizezi, il stingi cu apa si lasi pe foc mic pana se topeste tot caramelul. Il lasi deoparte sa se raceasca.

Cele 2 oua le bati un pic si le freci cu faina, le pui peste caramel si amesteci bine.

Pui crema pe aburi si o fierbi pana se ingroasa. O lasi la racit si apoi o mixezi cu untul.

Pentru prepararea glazurei:

Toate ingredientele le fierbi pe foc pana se dizolva zaharul si o torni calduta peste prajitura.

O dai la rece pentru cateva ore apoi o tai.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise