Prajitura China

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Coca
  • 200 g nuci macinate
  • 100 g faina
  • 200 g zahar
  • 200g unt la temperatura camerei
  • 6 albusuri
  • 2 linguri cacao
  • Glazura
  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • o lingurita zeama lamaie
  • 25 g ciocolata rasa pentru decor

Mod de preparare

Se amesteca intr-un vas nucile macinate cu untul, zaharul, faina si cacaoa. Se da drumul la cuptor sa se incalzeasca-foc mediu. Se bat albusurile spuma tare si se adauga peste restul ingredientelor deja amestecate. Se amesteca usor cu o furculita pana se incorporeaza.Intr-o tava de aragaz unsa cu unt/ulei si tapetata cu faina se pune compozitia si se da la cuptor cam 30 de minute la 325°F.Cand este aproape gata se scoate din cuptor si se pune uniform glazura; cele 4 galbenusuri frecate cu zaharul praf si zeama de lamaie. Se reintroduce in cuptor inca 5 minute pana este gata si se mai lasa inca 10 minute in cuptor cu focul stins. Glazura se intareste si arata ca o bezea. Se rade ciocolata peste glazura cat este inca calda. Se taie rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise