Prajitura cu albusuri

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 albusuri
  • 2 cani zahar
  • 2 cani faina
  • 2 cani amestec de nuci taiate, stafide , rahat
  • 100 g ulei
  • sucul si coaja de la o lamaie
  • 1 plic praf de copt

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, apoi se adauga putin cate putin zaharul si se bat pana se obtine o spuma lucioasa.

Se adauga faina, praful de copt dizolvat in zeama de lamaie, coaja de lamaie, amestecul de rahat, nuci si stafide si se amesteca usor.

Se coace intr-o forma cu hartie de copt la foc potrivit cam 45 de min (se face testul cu scobitoarea).

Cand e gata racita se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna!

Reteta am preluat-o de la Laura Sava si i-am facut cateva modificari. E super buna de facut mai ales atunci cand nu aveti ce face cu albusurile.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise