Prăjitură cu banană, ghimbir şi lămâie verde

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g făină prajituri 000
  • 100 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 2 ouă
  • 1/2 linguriţă ghimbir măcinată
  • Coaja răzuită şi sucul de la o lămâie verde
  • 3 linguri de zahăr pentru pudrat
  • 1 banană mică, decojită şi tăiată rondele

Mod de preparare

1. Se preîncălzeşte cuptorul la marcajul 4/180*C.

2. Se pun făina, untul, zahărul şi ouăle într-un bol. Se amestecă împreună până formează un aluat cremos.

3. Se adaugă ghimbirul măcinat şi jumătate din coaja de lămâie răzuită şi din sucul de lămâie.

4. Se formează 12 prăjituri din aluat şi se coc în cuptor timp de 15 minute până când devin aurii. Se lasă să se răcească.

5. Se amestecă zahărul pudră şi jumătatea rămasă din sucul şi coaja de lămâie cu suficientă apă pentru a forma o glazură lichidă şi limpede.

6. Se toarnă puţină glazură deasupra fiecărei prăjituri şi se decorează cu rondele de banană.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise