Prăjitură cu banană, ghimbir şi lămâie verde

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g făină prajituri 000
  • 100 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 2 ouă
  • 1/2 linguriţă ghimbir măcinată
  • Coaja răzuită şi sucul de la o lămâie verde
  • 3 linguri de zahăr pentru pudrat
  • 1 banană mică, decojită şi tăiată rondele

Mod de preparare

1. Se preîncălzeşte cuptorul la marcajul 4/180*C.

2. Se pun făina, untul, zahărul şi ouăle într-un bol. Se amestecă împreună până formează un aluat cremos.

3. Se adaugă ghimbirul măcinat şi jumătate din coaja de lămâie răzuită şi din sucul de lămâie.

4. Se formează 12 prăjituri din aluat şi se coc în cuptor timp de 15 minute până când devin aurii. Se lasă să se răcească.

5. Se amestecă zahărul pudră şi jumătatea rămasă din sucul şi coaja de lămâie cu suficientă apă pentru a forma o glazură lichidă şi limpede.

6. Se toarnă puţină glazură deasupra fiecărei prăjituri şi se decorează cu rondele de banană.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise