Prajitura cu banane/Musuroi de cartita

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • Pentru crema:
  • 300 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar
  • 3-4 banane
  • 100g ciocolata de menaj

Mod de preparare

Separam albusurile si le batem foarte bine impreuna cu cele 5 linguri de zahar,adaugam apoi galbenusurile pe care le-am amestecat cu uleiul.

Faina se amesteca cu cele 2 linguri de cacao si se incorporeaza in albusuri.

Se unge o tava cu ulei,se tapeteaza cu faina si se adauga compozitia,dupa care se introduce in cuptor.Dupa 30 de minute se incearca cu o scobitoare daca este copt.

Dupa ce se raceste se taie capacul si se taie bananele rondele si se umple cu frisca batuta cu zaharul(cat se poate de bine)si cu bucatile de ciocolata.Deasupra se pun bucatele din capac.

Pofta buna!!!!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise