Prajitura cu banane si glazura de ciocolata

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru aluat:4oua
  • 120gr. zahar pudra
  • 120gr. faina
  • 1/2 plic praf de copr DR. Oetker;Pentru umplutura:2 plicuri Crema pentru tarte Dr. Oetker
  • 500ml. lapte
  • 4 banane
  • 100gr. gem de caise;Pentru decor:2plicuri Glazura cu gust de ciocolata Dr. Oetker;

Mod de preparare

Albusurile se separa de galbenusuri si se bat bine.se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se intaresc. Apoi se adauga pe rand galbenusurile si faina amestecata in prealabil cu praful de copt.Din aluatul obtinut se coc 2 foi (dimensiuni20/30cm.)pe tava de aragaz , acoperita in prealabil cu hartie de copt; fiecare foaie se coace timp de 12 min. (cuptor treapta 2-3 , pozitia de mijloc).Dupa ce s-au copt cele 2 foi , se lasa sa se raceasca. Apoi se ia o foaie si se unge cu marmelada si se acopera cu bananele taiate pe jumatate in lungime.Crema se prepara conform instructiunilor de pe plic si se aseaza peste banane si se uniformizeaza cu mare atentie. Deasupra se aseaza cea de-a 2 foaie. Glazura se prepara conform instructiunilor de pe plic si se toarna deasupra prajiturii. Prajitura se poate servi dupa ce se pastreaza minim 2 ore in fgigider.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise