Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru blat
  • 5 oua
  • 5 linguri de apa
  • 10 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • pentru crema
  • 1 unt
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 budinca de vanilie
  • 2-3 linguri zahar tos
  • 500 ml lapte
  • pentru glazura
  • 4-5 linguri cacao
  • 1 lingura ulei
  • 2linguri zahar
  • 2-3 linguri apa

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri, iar albusurile se bat spuma.

Se adauga apa si zaharul la albusuri si se bat in continuare.

Se adauga galbenusurile in spuma de albus si se amesteca bine.

Se adauga praful de copt. Daca e normal , se stinge cu otet sau lamaie. Ce am pus eu nu se stinge.

Se adauga treptat faina amestecand in continuare.

Se toarna totul in tava tapetata cu hartie de bucatarie, si se baga la cuptor 20-25 min 180 grade.

Se prepara budinca. Intr-un bol se amesteca budinca cu 2-3 linguri zahar si 50 ml lapte.

Restul laptelui se pune pe foc.

Cand incepe sa fiarba se toarna amestecul preparat anterior ,si se amesteca pana se ingroasa. Se lasa la racit.

Crema

Se freaca untul cu zaharul spuma ,pana aproape se topeste zaharul.

Se adauga apoi treptat peste unt , budinca lasata la racit.

Se umple prajitura .

Se taie blatul in doua pe orizontala. Se pune jumatate de blat ,apoi jumatate din crema preparata si se intinde uniform.Peste crema se pun biscuitii inmuiati in lapte.Eu nu am avut de cacao si i-am inmuiat in cacao cu lapte.

Se pune a doua jumatate de crema peste biscuiti si se intinde uniform., apoi se pune cealalta jumatate de blat.

Se prepara glazura.

Se amesteca 4-5 linguri de cacao cu 1 lingura ulei .Intr-un pahar se pun 2-3 linguri apa si 2 linguri zahar si se baga la microunde pana se topeste zaharul, apoi se toarna peste cacao si se intinde peste prajitura.

Deasupra am presarat nuca macinata.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise