Prajitura cu biscuiti si zmeura

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g biscuiti
  • 150 ml lapte sau lapte praf
  • 2 linguri de cacao
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 4-5 linguri de zahar
  • 200 grame nuca macinata
  • dulceata de coacaze/ zmeura/ afine dupa preferinta
  • zmeura proaspata pentru ornat
  • esenta de rom
  • Pentru sirop:
  • 1 cana de apa
  • 6 lingurite de zahar
  • esenta de rom

Mod de preparare

Biscuitii se zdrobesc si se amesteca cu nuca, cacaoa, zaharul vanilat, 4 linguri de zahar, esenta de rom si laptele. Se formeaza o pasta pentru umplut. Intr-o tava se aseaza biscuitii intregi ununl langa celalalt, peste care se pune crema obtinuta mai sus. Se mai adauga un rand de biscuiti, apoi insiropam prajitura, peste care se pune un strat de dulceata. La sfarsit si orneaza cu zmeura proaspata

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise