Prajitura cu blat de albusuri

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:1 foaie de napolitana,6 albusuri,6 linguri cu zahar,100 gr.nuca sau 100 gr nuca cocos,4 linguri faina,1 lingurita praf de copt si zeama de lamiie.
  • Crema:300ml lapte,8 linguri zahar, 1 lpic praf de budinca ciocolata 250 gunt sau margarina,50g ciocolata alba.

Mod de preparare

Bati albusurile spuma, apoi adaugi treptat zaharul sa se tina ca la bezea, apoi amestecind usor incorporezi treptat nuca macinata, praful de copt stins cu zeama de lamiie si faina. Asezi foaia de napolitana intr-o tava de 25*35 cm, tapetata cu hirtie de copt. Torni compozitia si o netezesti. Coci blatul 30 minute la foc mijlociu in cuptorul preincalzit. Prepari budinca din plicul de budinca, lapte si zahar. Cand s-a racit incorporezi budinca treptat in untul frecat spuma. Intinzi peste blatul racit si dai prajitura pentru o ora la frigider. O tai in bucati pe care le decorezi cu ciocolata rasa (alba).

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise