Prajitura cu blat de albusuri

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:1 foaie de napolitana,6 albusuri,6 linguri cu zahar,100 gr.nuca sau 100 gr nuca cocos,4 linguri faina,1 lingurita praf de copt si zeama de lamiie.
  • Crema:300ml lapte,8 linguri zahar, 1 lpic praf de budinca ciocolata 250 gunt sau margarina,50g ciocolata alba.

Mod de preparare

Bati albusurile spuma, apoi adaugi treptat zaharul sa se tina ca la bezea, apoi amestecind usor incorporezi treptat nuca macinata, praful de copt stins cu zeama de lamiie si faina. Asezi foaia de napolitana intr-o tava de 25*35 cm, tapetata cu hirtie de copt. Torni compozitia si o netezesti. Coci blatul 30 minute la foc mijlociu in cuptorul preincalzit. Prepari budinca din plicul de budinca, lapte si zahar. Cand s-a racit incorporezi budinca treptat in untul frecat spuma. Intinzi peste blatul racit si dai prajitura pentru o ora la frigider. O tai in bucati pe care le decorezi cu ciocolata rasa (alba).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise