Prajitură cu brânză

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt. blat:
  • 5 ouă
  • 10 linguri de zahăr + 5 linguri pentru albuşuri
  • 10 linguri de ulei
  • 10 linguri de smântână (e bun şi un iaurt mai gras)
  • 12 linguri de făină
  • 1 praf de copt
  • vanilie, coajă de lămâie
  • Pt. crema de brânză:
  • 1 kg de brânză
  • 6 linguri de zahăr
  • 2 linguri de smântână
  • 50 g stafide

Mod de preparare

Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul până devine o spumă densă, se adaugă treptat uleiul, apoi smântâna, făina amestecată cu praful de copt, vanilie...amestecăm totul foarte bine...trebuie să aibă consistenţa unei smântâni...adăugaţi dacă e necesar făină.

Se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt.

Deasupra se pune crema de brânză cu ajutorul unui pos pentru ornat.

Se pune la cuptor cam 30 de minute...când e aproape gata turnăm peste albuşurile bătute spumă cu zahărul şi mai lăsăm la cuptor 10 minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise