Prajitura cu branza de vaci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • BLAT:
  • 350-400g faina
  • 250g margarina
  • 200ml lapte (apa)
  • sare
  • 1/2 linguri de zahar
  • un pachet de drojdie
  • UMPLUTURA:
  • 760g branza dulce
  • 250g telemea de vaca
  • 2 oua
  • 2 linguri de gris
  • 1 lingura de zahar

Mod de preparare

Blat: Intr-un castron cerui faina impreuna cu amestecul pt. crescut (drojdie cu apa). Topesti margarina intr-un vas introdus in cuptorul cald. Amesteci margarina cu faina, laptele, zaharul si sarea. Lasi aluatul sa dospeasca pt. 10 min.

Umplutura: Bati oualele impreuna cu zaharul adaugi grisul, branza si telemeaua rasa fin.

Intinzi doua foi de 30x35cm.

Coci prajitura la foc mediu 30-40 minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise