Prajitura cu branza si cirese

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 2 oua
  • * 100 g zahar
  • * 100 g unt
  • * 100 ml lapte
  • * 100 ml iaurt
  • * vanilie
  • * 1 praf de copt
  • * faina cat sa iasa un aluat mai gros decat cel de clatite
  • * Pentru umplutura de branza:
  • * 250 g branza de vaci
  • * 150 g zahar
  • * 2 oua
  • * 3 linguri smantana
  • * esenta de rom

Mod de preparare

Ouale le-am mixat cu un praf de sare pana si-au dublat volumul. Am adaugat apoi pe rand zaharul,iaurtul,untul topit si vanilia.

Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste acest amestec alternand cu laptele.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la cuptorul incins la 180 grade.

Pentru umplutura de branza am pus toate ingredientele la robot si am mixat pana am obtinut o crema fina.

Se scoate tava din cuptor si se pune crema de branza si ciresele curatate de samburi,din loc in loc.Se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru inca 30 minute,pana se rumeneste.

Se portioneaza cand este complet racita si se pudreaza cu zahar din abundenta.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise