Prajitura cu branza si visine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Umplutura: 500grame visine,500grame branza de vaci,150grame zahar,3 foi de gelatina,esenta de migdale.
  • Blat: 5 linguri cu zahar,5 oua,3 linguri cu faina,doua linguri de cacao,nuca de cocos,toping de fructe pentru glazura.

Mod de preparare

Se amesteca branza cu zaharul si cu esenta de migdale dupa gust.Foile de gelatina se inmoaie intr-un bol cu apa rece.Se pun pe foc,intr-o craticioara,3 linguri cu apa sa se infierbante.Se scoate gelatina din bol,se scurge de apa,se pune in apa clocotita(luata de pe foc) si se amesteca bine pana ce se topeste.Se toarna gelatina peste compozitia de branza si se amesteca bine.Se curata visinele de samburi si se amesteca in compozitia de branza.Se da la rece.

Se bat 5 oua cu cinci 5 de zahar.Se adauga apoi,amestecand usor de jos in sus,faina si cacaoa.Se coace in tava de aragaz unsa si tapetata cu faina.Dupa ce s-a copt se rastoarna pe o planseta si se lasa la racit.Se taie in doua si se umple cu crema pregatita.Se taie bucati potrivite.

SFAT:SE adauga toping si se poate presara nuca de cocos.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise