Prajitura cu capsuni

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 oua
  • 2 cani zahar
  • 2 cani faina
  • 1 cescuta ulei
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 1 lingutita rasa sare
  • sucul de la o lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilinat
  • 1 lingura esenta de rom
  • 3-4 lignuri cacao
  • 1 2 cani miez de nuca macinat
  • 1-2 cani capsuni

Mod de preparare

Ouale se separa (albusuri si galbenusuri). Galbenusurile se amesteca impreuna cu uleiul. Se stoarce lamaia, se dizolva praful de copt in sucul acesteia si se pune peste galbenusuri omogenizandu-se. Se adauga sarea peste albusuri si se bat spuma, apoi se adauga si zaharul in ploaie, zaharul vanilinat si se bat pana devin o spuma albicioasa si tare. Pe urma se adauga si galbenusurile putin cate putin si se mixeaza bine. Lasam mixerul deoparte si folosim o lingura de lemn. Punem faina in ploaie si amestecam de jos in sus. Se pune hartie de copt in tava, se toarna compozitia, se dau capsunile prin faina (ca sa nu se lase la fund)si se aseaza in tava. Se da la cuptor si se tine la foc mic la inceput si aproape de final se da focul mai tare (se face testul cu scobitoarea). Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise