Prajitura cu capsuni

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 oua
  • 2 cani zahar
  • 2 cani faina
  • 1 cescuta ulei
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 1 lingutita rasa sare
  • sucul de la o lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilinat
  • 1 lingura esenta de rom
  • 3-4 lignuri cacao
  • 1 2 cani miez de nuca macinat
  • 1-2 cani capsuni

Mod de preparare

Ouale se separa (albusuri si galbenusuri). Galbenusurile se amesteca impreuna cu uleiul. Se stoarce lamaia, se dizolva praful de copt in sucul acesteia si se pune peste galbenusuri omogenizandu-se. Se adauga sarea peste albusuri si se bat spuma, apoi se adauga si zaharul in ploaie, zaharul vanilinat si se bat pana devin o spuma albicioasa si tare. Pe urma se adauga si galbenusurile putin cate putin si se mixeaza bine. Lasam mixerul deoparte si folosim o lingura de lemn. Punem faina in ploaie si amestecam de jos in sus. Se pune hartie de copt in tava, se toarna compozitia, se dau capsunile prin faina (ca sa nu se lase la fund)si se aseaza in tava. Se da la cuptor si se tine la foc mic la inceput si aproape de final se da focul mai tare (se face testul cu scobitoarea). Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise