Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua mari
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura miere
  • un varf lingurita sare
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri amestec de fulgi de ovaz si de grau
  • 1 lingurita praf de copt
  • Stafide
  • Putina ciocolata neagra
  • Un varf de lingurita scortisoara
  • 1 lingurita de zahar pentru crusta

Mod de preparare

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere, scortisoara, ciocolata si stafide.

Mod de preparare:

Se rasnesc fulgii de grau si de ovaz pana se obtine o pudra ca faina. Pentru ca vom adauga aceste cereale in prajitura, vom avea nevoie de mai putina faina.

Intr-un vas adanc, se bat spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul. Se adauga treptat mierea, galbenusurile, uleiul, faina, cerealele macinate, scortisoara si praful de copt. Se obtine un aluat potrivit de moale.

Se toarna putina compozitie intr-un castronel si se amesteca bine cu cacaoa.

Se toarna cele doua intr-o tava cu foaie de copt, se presara stafidele, doua patratele de ciocolata neagra taiate bucatele iar deasupra un strat subtire de zahar (cam o lingurita), care se va transforma intr-o crusta gustoasa.

Se coace la foc potrivit pana se rumeneste sau o puteti coace chiar si la masina de facut paine, 40 de minute pe programul ‘doar pentru coacere’.

Cand este gata, se acopera cu un prosop curat de bucatarie, iar la servire, se pudreaza cu zahar.

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/08/prajitura-cu-cereale-miere-si.html

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise