Prajitura cu ciocolata si cocus

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5oua despartite
  • 11/2 pahar zahar
  • 3 linguri de cacao
  • 3 linguri de faina ptr prajituri
  • 1paharel de koniak
  • 200 gr de cocos macinat
  • ptr crema de ciocolata
  • 125 gr frisca nebatuta
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 30 gr de unt

Mod de preparare

Se unge o tava de 25*30 cu putin unt si se tapeteaza cu faina,sau folosim pergament si-l ungem putin cu ulei.

Intr-un bol frecam galbenusele cu 3/4 pahar de zahar pina este o spuma se adauga cacao, faina si koniakul.Se toarna in tava.

Se bat spuma albusele cu putin sare si 3/4 pahar de zahar pina este o spuma tare se adauga cocosul si se amesteca usor sa se cuprinda dupa care turnam peste compozitia de ciocolata.Se da la cuptor la 180 de grade incalzit dinainte ptr 3o-40 de minute sau pina cind scobitoarea infipta in prajitura iese uscata.

Se pune intr-o cratita pe foc mediu smintina ptr frisca si ciocolata bucatele si se amesteca pina cind ciocolata se topeste ,fara ca smintina sa fiarba se adauga untul si se incorporeaza in crema si cine doreste putin rom.Se lasa putin crema sa se raceasca si se unge prajitura deasupra chiar daca crema pare prea moale cind se raceste se stringe complect.Iese o prajitura delicioasa si este si aspectoasa.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise