Prajitura cu cozonac

Se capitoneaza o forma de tort sau orice alta forma, cu folie alimentara.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 cozonac ramas de la sarbatori
  • 1 plic praf de budinca de fistic
  • 1 cutie de compot cu fructe tropicale
  • 1 plic gelatina
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar
  • suc de la 2portocale
  • 600 ml lapte
  • 2 picaturi colorant alimentar verde

Mod de preparare

Se capitoneaza o forma de tort sau orice alta forma, cu folie alimentara, se pun felii de cozonac, in asa fel, ca sa fie acoperit tata baza tavii, se insiropeaza cu zeama de compot si sucul de portocale proaspat stors, apoi se lasa deoparte.

Intr-un vas, se pune laptele, se adauga zaharul si praful de budinca, se amesteca cu telul, apoi se pune vasul pe foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa; cand este gata, se da vasul deoparte, se incorporeaza gelatina hidratata 5 minute, in apa rece si se amesteca pana se dizolva gelatina, apoi se adauga picaturile de colorant. Dupa omogenizare, se adauga fructele, oprind cateva pentru decor, apoi se rastoarna peste feliile de cozonac si se lasa la frigider pana a doua zi.

Se scoate inelul de la forma, apoi cu atentie sa nu se rupa, se desprinde folia si se pune prajitura pe platou.

Frisca batuta tare se pune intr-un posh si se orneaza suprafata, apoi se pun fructele oprite.

Se taie si se serveste.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise