Prajitura cu crema de lamaie si bucati de ananas

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura si 1/2 cacao
  • 5-6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Crema:
  • 650 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri potrivite cu amidon
  • 5 linguri zahar
  • 80-100 gr unt de 72% grasime
  • 1 pastaie de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • bucati de ananas din compot
  • frunzulite de menta pentru decor
  • biscuiti umpluti pentru decor

Mod de preparare

Blatul:

Mixam galbenusurile spuma cu zaharul.

Adaugam laptele, esenta, apoi cacaoa, praful de copt si faina.

Albusurile le batem spuma cu praful de sare, le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu o paleta, cu miscari de jos in sus.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/26 cm, turnam compozitia.

Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute.

Cand este gata, il scoatem si il lasam sa se raceasca.

Crema:

Intr-un vas frecam galbenusurile cu zaharul, punem putin lapte, apoi amidonul, semintele de la pastaia de vanilie si amestecam bine, pana amidonul este dizolvat complet.

Adaugam restul de lapte, amestecam bine, rasturnam amestecul intr-un vas cu fundul mai gros.

Il punem pe foc, dam focul la mic, amestecam continuu, pana se ingroasa crema ca o budinca.

O luam de pe foc cand este gata, o acoperim cu folie.

Cand este calduta, adaugam untul moale, mixam usor.

La final incorporam coaja si zeama de lamaie.

Desprindem blatul rece de pe hartia de copt, il punem cu fata in jos.

Punem crema peste blat, o nivelam.

Dam prajitura la rece pentru 3-4 ore.

Dupa acest timp, o scoatem si o portionam.

Punem pe fiecare prajitura bucati de ananas, frunzulite de menta si cate jumatate de biscuite.

Sa aveti pofta!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise