Prajitura cu crema de mac si jeleu de visine

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si apoi galbenusurile.

Timp pregatire
290 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 120 gr zahar
  • 120 gr ciocolata neagra
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 200 ml lapte
  • 100 gr mac
  • 100 gr zahar tos
  • 100 gr zahar pudra vanilat
  • 30 gr gelatina
  • 400 gr branza dulce
  • Jeleu:
  • 400 ml sirop de visine
  • 200 ml apa
  • 30 gr gelatina

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si apoi galbenusurile. Incorporam ciocolata topita si racorita, apoi faina, cacaua si praful de copt amestecand usor.

Compozitia se intinde in tava de copt in care am pus hartie de copt. Se coace 20 min la 170 grade C.

Crema:

Laptele se pune la foc impreuna cu zaharul si macul. Apoi se racoreste atat cat sa putem adauga gelatina hidratata. Lasam sa se raceasca cat sa nu se inchege. Branza se mixeaza impreuna cu frisca si se amesteca cu laptele. Intindem crema peste blatul rece.

Dam prajitura la rece cateva ore.

Siropul pe care eu l-am avut era foarte gros de aceea l-am diluat cu apa. Se adauga gelatina hidratata si topita.Turnam cu grija jeleul peste crema si dam din nou la rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise