Prajitura cu crema de vanilie si frisca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foile de blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa rece
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 550 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri amidon
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 canita miez de nuca
  • 1 plic de ness

Mod de preparare

Foile de blat:

Galbenusurile le batem spuma cu zaharul pana se albesc.

Adaugam uleiul, apoi apa, faina, praful de copt, cacaoa si esenta. Amestecam bine.

Albusurile le punem intr-un bol cu un praf de sare si le mixam pana devin spuma.

Incorporam albusurile in compozitia de galbenusuri, cu o paleta.

Impartim compozitia in doua boluri identice, in mod egal.

Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnam prima jumatate de compozitie si o nivelam.

Dam tava in cuptorul incins, pentru 10-12 minute pana se coace foaia. La fel procedam cu cealalta jumatate de compozitie.

Crema:

Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul, putin lapte si semintele de la pastaia de vanilie.

Restul de lapte il punem la fiert, intr-o cratita mai groasa.

Cand incepe sa fiarba, dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.

Luam de pe foc cand este gata, o acoperim cu folie si lasam sa se raceasca.

Frisca, rece de la frigider, o mixam la viteza mare pana obtinem o spuma.

Crema rece de vanilie o mixam, punem cam 200-250 gr. din frisca batuta, ne orientam sa nu punem nici prea multa pentru a nu iesi prea moale crema.

Asezam prima foaie de blat in tava in care le-am copt, punem mai mult de jumatate din crema de vanilie si o nivelam.

Asezam a doua foaie, restul de crema de vanilie pe care o intindem, apoi frisca batuta si nivelam.

Cu un pieptam de bucatarie facem cateva valuri sau puteti folosi si o fruculita.

Miezul de nuca il punem intr-o tigaie, il rumenim putin apoi il tocam.

Presaram ness-ul peste frisca, bucatile de nuca si dam la rece.

Dupa ce a stat un timp la frigider, o scoatem, o portionam si servim!

Sa aveti pofta!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise