Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de capsuni, fina si delicioasa

Reteta de prajitura cu crema de vanilie si jeleu de capsuni o prepar in fiecare primavara, cand apar primele flori de soc. Este o prajitura fina, delicioasa, cremoasa, si aromata, pe care merita s-o incercati macar o data. Contine un blat umed de cacao, crema de vanilie, jeleu de capsuni si decor din floricele delicate de soc. O minunatie!

Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat umed de cacao:
  • 2 oua
  • 80 ml ulei
  • 80 ml lapte
  • 140 g iaurt simplu
  • 160 g faina
  • 40 g cacao
  • 5 g praf de copt
  • 3 g bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • Crema de vanilie:
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • vanilie
  • 120 g amidon de porumb
  • 200 g zahar
  • 1 l lapte gras
  • 10 g gelatina (plus 100 ml apa)
  • Jeleu de capsuni:
  • 250 g capsuni
  • 250 ml apa
  • 100 g zahar
  • 10 g gelatina (plus 100 ml apa)
  • Decor:
  • flori de soc

Mod de preparare

Prima data vom face blatul pentru a avea timp sa se raceasca.

Intr-un bol punem ouale, zaharul, un praf de sare si batem cu un tel pana se dizolva zaharul. Adaugam laptele, iaurtul si uleiul si omogenizam bine. Apoi incorporam faina, amestecata cu cacaoa, praful de copt si bicarbonatul. Mai amestecam doar pana cand se omogenizeaza, nu mai mult!

Acoperim o tava (24x37 cm) cu hartie de copt, turnam aluatul si coacem 15-16 minute, la 175 de grade, cuptor preincalzit.

Intre timp ne ocupam de crema de vanilie.

Punem gelatina la hidratat intr-un bol, impreuna cu 100 ml apa. Intr-un vas amestecam bine ouale, zaharul, un praf de sare, vanilia, amidonul si putin lapte. Cand am obtinut o compozitie deschisa la culoare, turnam restul de lapte amestecand continuu si fierbem crema pana cand capata consistenta ( este necesar doua-trei clocote, amidonul fierbe instantaneu). Lasam 5 minute sa se mai racoreasca si incorporam gelatina hidratata si topita 15 secunde la microunde. Apoi o turnam in tava, peste blat si nivelam cat putem de bine. Lasam la racit.

Acum vom prepara si jeleul de capsuni.

Hidratam gelatina in apa (100 ml). Punem pe foc intr-o craticioara capsunile, apa, zaharul si fierbem 5 minute. Pasam cu blenderul pana cand obtinem o compozitie fina, o trecem printr-o sita si o lasam cateva minute sa se racoreasca. Apoi incorporam gelatina hidratata si topita 15 secunde la microunde. Cand a ajuns la temperatura camerei, o turnam in tava, peste crema de vanilie.

Decoram prajitura cu flori de soc. Are un aspect frumos si o aroma deosebita. Dar, daca nu va place, o puteti lasa simpla, fara floricele, este delicioasa oricum.

Taiati prajitura cu un cutit bine ascutit, cu lala subtire, pe care il curatati cu un sevetel umed dupa fiecare taietura.

Sper ca v-am tentat si veti incerca si voi reteta de prajitura cu crema de vanilie si jeleu de capsuni.

Mai puteti incerca si: cheesecake fara coacere, tort de inghetata cu banane si capsuni sau tarta rustica cu capsuni. Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise