Prajitura cu foi si crema de ciocolata cu alune

Foile: Intr-un bol mic se pune iaurtul si se amesteca cu bicarbonatul de amoniu apoi se lasa sa se umfle.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt. foi:
  • 120 gr unt la temperatura camerei
  • un praf de sare
  • 150 gr zahar
  • 1 ou mare
  • 1 lgt bicarbonat de amoniu
  • 80 g iaurt grecesc
  • 450 gr faina
  • Pt. crema de ciocolata:
  • 150 g faina
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 litru de lapte
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 100 g unt
  • alune de padure tocate

Mod de preparare

Foile: Intr-un bol mic se pune iaurtul si se amesteca cu bicarbonatul de amoniu apoi se lasa sa se umfle.

Intr-un bol se mixeaza untul cu zaharul si praful de sare. Se adauga si oul si se continua mixarea. La final se adauga iaurtul, se amesteca apoi se pune faina si se framanta un aluat omogen si elastic, bun de intins.

Se imparte in 4 parti egale, se intind foi si se coc pe dosul tavii timp de 10-12 minute sau pana cand incep sa se faca usor maronii pe margini.

Crema de ciocolata: Intr-o oala se pune faina, zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca bine apoi se toarna laptele putin cate putin si se omogenizeaza.Se pune oala pe foc si se lasa sa fiarba usor pana incepe sa se ingroase ca o budinca. Cand este gata se adauga ciocolata rupta bucati si se amesteca bine. Se ia de pe foc si se pune untul. Se amesteca energic pana se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca.

Pe un platou se asaza o foaie. Se unge cu crema, se asaza a doua foaie, se unge cu crema, foaie, iar crema si deasupra ultima foaie care e mai frumoasa. Se unge deasupra cu un strat de crema si se presara alunele tocate. Se lasa pana a doua zi pentru a se unmuia foile dupa care se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise