Prajitura cu fructe

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 oua
  • 7lg.ulei
  • 1/2 cana faina
  • 1 cana zahar
  • 1 praf copt
  • fructe(cirese,visine,kiwi,capsuni,piersici,etc)
  • cocos
  • Crema:
  • 2 budinci vanilie sau de (capsuni)
  • 8lg.zahar
  • 750 ml suc de portocale

Mod de preparare

Pentru blat:

Se separa albusurile de galbenusuri,se bat spuma albusele cu un varf de sare ca sa se bata mai bine,se adauga apoi treptat zaharul,uleiul,praful de copt stins cu otet,galbenusele si la final se adauga treptat faina.Apoi se tapeteaza o tava ,se pune hartie de copt, apoi compozitia si pe deasupra se pun visine(sau alte fructe dupa preferinta)si se da la cuptor.Cuptorul trebuie preancalzit si se tine circa 30 min.Dupa care se scoate se lasa la racit se aseaza crema peste blat,apoi cocos pentru designe.

Pentru crema:

Jumatate din suc se pune la foc impreuna cu cele 8 lg. de zahar dar nu tre sa de-a in clocot,iar cu cealalta jumatate de suc se amesteca budinca apoi se adauga peste compozitia de pe foc si se mesteca continuu sa nu se lipeasca pana devine o gelatina.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise