Prajitura cu fructe de orice fel

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 6 linguri apa rece
  • 250 grame zahar
  • 250 grame faina alba
  • 3 linguri ulei
  • fructe 0.5-1 kg
  • un praf de sare
  • 1 lingura rom

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.

Toate operatiunile se fac cu ajutorul telului in forma de spirala care asigura aerarea amestecului.

Galbenusurile se bat spuma cu telul cu cele 6 linguri de apa rece. Abia dupa ce se formeaza spuma de galbenusuri se adauga 1/2 din cantitatea de zahar si se bate pina la topire.

Albusurile se bat cu romul iar cand incepe a se intari spuma se adauga restul de zahar si praful de sare.

Se amesteca albusurile batute cu galbenusurile spuma, uleiul si faina in ploaie pina se incorporeaza in totalitate.

Se toarna aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau hartie de copt.

Deasupra se aseaza fructele.

Se coace la foc moderat aprox 1/2 ora.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise