PRAJITURA CU FRUCTE IEFTIN SI USOR DE PREPARAT

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 oua
  • -100g zahar
  • -40g drojdie
  • -40g faina
  • -1 lingurita de praf de copt
  • -250g fructe(caise,piersici,strugurei,portocale,prune etc)
  • -zahar vanilat dupa gust
  • -2.5dl frisca
  • -fructe si frisca ptr ornare

Mod de preparare

1. Se bat albusurile spuma cu 2 linguri de apa. se adauga zaharul, iar spuma se bate in continuare pina se intareste.

2. Se amesteca drojdia, faina, praful de copt, galbenusurile. Tava in care se va coace aluatulse unge cu ulei si se tapeteaza cu faina.

3. Dupa ce aluatul s scoate din cuptor, se goleste din tava se lasa la racit si apoi se taie in trei foi egale.

4. Se pregatesc fructele si se presara peste ele zahar vanilat. Frisca se bate spuma, se amesteca cu 2/3 din fructe si se ung pe doua dintr foi, care se pun una peste alta. Cea de a treia foaie se orneaza cu frisca care se poate aroma cu un pic de lichior de portocale sau cirese, si ceva fructe taiate bucatele.

Enjoy!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise