PRAJITURA CU FRUCTE IEFTIN SI USOR DE PREPARAT

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 oua
  • -100g zahar
  • -40g drojdie
  • -40g faina
  • -1 lingurita de praf de copt
  • -250g fructe(caise,piersici,strugurei,portocale,prune etc)
  • -zahar vanilat dupa gust
  • -2.5dl frisca
  • -fructe si frisca ptr ornare

Mod de preparare

1. Se bat albusurile spuma cu 2 linguri de apa. se adauga zaharul, iar spuma se bate in continuare pina se intareste.

2. Se amesteca drojdia, faina, praful de copt, galbenusurile. Tava in care se va coace aluatulse unge cu ulei si se tapeteaza cu faina.

3. Dupa ce aluatul s scoate din cuptor, se goleste din tava se lasa la racit si apoi se taie in trei foi egale.

4. Se pregatesc fructele si se presara peste ele zahar vanilat. Frisca se bate spuma, se amesteca cu 2/3 din fructe si se ung pe doua dintr foi, care se pun una peste alta. Cea de a treia foaie se orneaza cu frisca care se poate aroma cu un pic de lichior de portocale sau cirese, si ceva fructe taiate bucatele.

Enjoy!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise