Prajitura cu gem

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 14 linguri faina
  • 1 lingura praf de copt
  • gem de gutui sau de care preferati

Mod de preparare

Pentru ca am avut sansa sa ma numar printre fericitii castigatori ai concursului ” Vanatoarea de savoare ” ,astazi am pregatit in una din minunatele tavi Delimano o prajitura rapida si delicioasa cu gem de gutui. Cele 5 tavi sunt perfecte pentru copt, congelare si pastrarea alimentelor.

Multumesc mult Gustos.ro pentru premiu!

1. Mixati foarte bine ouale cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare, pana ce devin ca o crema si zaharul e topit.

2. Adaugati laptele, uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt.

3. Intr-o tava (daca nu aveti de silicon, o tapetati cu hartie pentru copt si ongeti cu putin unt/ulei) puneti jumatate din compozitie si dati la cuptorul preincalzit la 180 gr., timp de 10 minute.

4. Scoateti tava, puneti uniform gemul ( strat de ~ 1 cm) , apoi turnati restul de compozitie si dati din nou la cuptor ~ 20 de minute.

5. Pudrati cu zahar pudra si o taiati numai dupa ce s-a racit foarte bine!

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise