Prajitura cu iaurt

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat :
  • 200 gr. pesmet
  • 150 gr. unt
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru crema :
  • 500 gr. iaurt capsuni
  • 500 gr. frisca
  • 2 linguri zahar
  • 2 plicuri de gelatina

Mod de preparare

Se mixeaza untul cu zaharul, zaharul vanilat si pesmetul (rezulta un aluat sfaramicios).

Se intinde compozitia cu dosul unei linguri intr-o tava tapetata cu o folie de celofan si se da la rece pana ce pregatim crema.

Se bate frisca (se pun deoparte 3-4 linguri de frisca pentru ornat) si se amesteca cu iaurtul si zaharul.

Se hidrateaza gelatina in 7 linguri de apa si se pune pe foc, amestecand usor, pana la fierbere (atentie, a nu se fierbe), dupa care se amesteca cu 3 linguri din compozitia de iaurt, urmand a fi adaugata in toata crema.

Se amesteca bine.

Se scoate tava cu blatul de la frigider si se pune crema, intinzand-o umiform.

Se da iar la frigider pentru 2-3 ore, dupa care se scoate prajitura din tava cu ajutorul foliei, se portioneaza si se orneaza cu frisca.

Reteta am vazut-o pe www.reteteculinare.ro si am decis sa o incerc!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise