Prăjitură cu iaurt şi afine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cană de iaurt
  • 3 căni de făină
  • 3 ouă
  • 1 cană de zahăr
  • 1 praf de copt
  • puţină sare
  • coajă de portocală
  • 1 cană de unt topit sau ulei
  • 2 căni de afine

Mod de preparare

Se bat ouăle cu zahăr şi sare. Se adaugă iaurtul, uleiul, coaja de lămâie, apoi făina amestecată cu praful de copt.

Se unge o tavă cu ulei, se întinde un strat subţire de aluat, se presară o cană de afine.

În aluatul rămas am scurs şi sucul lăsat de afine.Se întinde restul de aluat peste care se presară a doua cană de afine.

Se coace la 180 de grade până se rumeneşte. Se lasă să se răcească. Peste ea se poate presăra zahăr pudră.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise