Prăjitură cu iaurt şi afine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cană de iaurt
  • 3 căni de făină
  • 3 ouă
  • 1 cană de zahăr
  • 1 praf de copt
  • puţină sare
  • coajă de portocală
  • 1 cană de unt topit sau ulei
  • 2 căni de afine

Mod de preparare

Se bat ouăle cu zahăr şi sare. Se adaugă iaurtul, uleiul, coaja de lămâie, apoi făina amestecată cu praful de copt.

Se unge o tavă cu ulei, se întinde un strat subţire de aluat, se presară o cană de afine.

În aluatul rămas am scurs şi sucul lăsat de afine.Se întinde restul de aluat peste care se presară a doua cană de afine.

Se coace la 180 de grade până se rumeneşte. Se lasă să se răcească. Peste ea se poate presăra zahăr pudră.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise