PRAJITURA CU LAPTE BATUT

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta ( eu folosesc Linco)
  • 8 oua
  • 1 kg lapte batut
  • zahar
  • mirodenii - vanilie , esenta rom

Mod de preparare

Se unge o tava mare cu ulei.

Se unge fiecare foaie cu ulei si se aseaza in tava (jumatate de pachet).

Se bat bine ouale cu zahar dupa gust si cu laptele batut. Se pun mirodeniile.

Se toarna compozitia peste foi. Se mai pastreaza o cana de compozitie.

Se pun peste compozitie restul de foi, unse cu ulei.

Se toarna cana cu compozitia pastata care se intinde uniform pentru a nu se usca foile de deasupra.

Se da la cuptorul incalzit in prealabil si se coace cca.30 min.

Daca se umfla se inteapa usor cu varful unui cutit.

Se obtin aproximativ 20 bucati mari de placinta gustoasa.

Se pudreaza cu zahar pudra.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise