PRAJITURA CU LAPTE BATUT

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta ( eu folosesc Linco)
  • 8 oua
  • 1 kg lapte batut
  • zahar
  • mirodenii - vanilie , esenta rom

Mod de preparare

Se unge o tava mare cu ulei.

Se unge fiecare foaie cu ulei si se aseaza in tava (jumatate de pachet).

Se bat bine ouale cu zahar dupa gust si cu laptele batut. Se pun mirodeniile.

Se toarna compozitia peste foi. Se mai pastreaza o cana de compozitie.

Se pun peste compozitie restul de foi, unse cu ulei.

Se toarna cana cu compozitia pastata care se intinde uniform pentru a nu se usca foile de deasupra.

Se da la cuptorul incalzit in prealabil si se coace cca.30 min.

Daca se umfla se inteapa usor cu varful unui cutit.

Se obtin aproximativ 20 bucati mari de placinta gustoasa.

Se pudreaza cu zahar pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise