Prajitura cu mac

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • Pentru aluat
  • -300 gm faina
  • -170 gm margarina
  • -2 lingurite drojdie instantanee
  • -4 linguri de lapte( daca se foloseste drojdie obisnuita se dizolva in lapte cald)
  • -4 linguri de zahar
  • -1 galbenus de ou
  • Pentru umplutura cu mac
  • -2oo gm de mac ( macinat in masina de zahar sau mixer)
  • -400gm zahar
  • -100gm margarina
  • -2 galbenusuri
  • -1 cana de faina
  • -1 cana pesmet
  • -300ml lapte rece
  • -1 praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • - 3 albusuri batute spuma

Mod de preparare

Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor si se framanta bine.

Se fac 2 foi.

Se amesteca macul bine cu restul ingredientelor si apoi se adauga cele 3 albusuri batute spuma.

Se aseaza in tava prima foaie, se adauga crema cu mac si apoi a doua foaie; aceasta se inteapa din loc in loc cu furculita.

Se pune in cuptorul preincalzit si se coace la 160 grade timp de o ora.

Se pudreaza calda.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise